Keskerakond nõuab riigieelarve kärpe kohta selgitusi

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kadri Simson
Kadri Simson Foto: Peeter Langovits

Riigikogu Keskerakonna fraktsiooni esimees Kadri Simson saatis teisipäeval rahandusminister Jürgen Ligile kirja, milles küsib, miks on valitsus loobunud riigieelarve seaduse täitmisest.


Valitsus arutab neljapäeval rahandusminister Jürgen Ligi ettepanekut teha veel üks riigieelarvekärbe. Ligi tahab 500 miljonit krooni hoida kokku nii, et kolmandat negatiivset lisaeelarvet ei algatada, vaid ministrid jätavad osa rahast kulutamata. Kärpe suuruseks on kavandatud 2,3 protsenti eelarvest.

E24.ee avalikustas valitsuse kolmanda kärpekava esmaspäeval.

Lähtudes eeltoodust palub Simson vastata rahandusministril järgnevatele küsimustele:

1.Millistele seadustele ja nende sätetele põhinedes olete seisukohal, et riigieelarve muutmisel või vastavalt valitsuse seisukohale riigieelarve liigenduse muutmisel ei ole vajalik valitsusel riigieelarve muutmise seaduse või lisaeelarve seaduse eelnõud algatada?

2.Miks plaanib rahandusministeerium luua pretsedendi ja muuta riigieelarvet ilma riigikogu menetluseta? Millistel kaalutlustel seda tehakse?

3. Kuidas ja millal plaanitakse avalikustada need kokkuhoiu read ja kohad, mida plaanitav kärbe puudutab?

4. Miks on valitsus loobunud demokraatlikust ja seaduslikust võimalusest ning kohustusest järgida riigieelarve menetlemisel riigieelarve seadusega sätestatut?

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles