Ennustus töötuse plahvatuslikust kasvust pole täitunud

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Mihkel Maripuu

Kuu aega pärast uue töölepinguseaduse jõustumist pole selle mõju töötusele veel näha, kuid suviste hooajatööde lõppedes on karta halvemat.

Täna andis töötukassa juht Meelis Paavel riigikogu sotsiaalkomisjonis ülevaate tööturu olukorrast pärast uue töölepinguseaduse jõustumist. Sotsiaalkomisjoni esimees Urmas Reinsalu ütles pärast istungit, et õnneks pole prognoosid töötuse plahvatuslikust kasvust pärast uue töölepinguseaduse jõustumist 1. juulil täitunud.

«Loomulikult ajaline viive on olnud väga lühike,» lisas Reinsalu. Koondamise etteteatamise aeg on uues seaduses kaks kuud ja selle järgi koondatud inimesed pöörduvad töötukassa poole seega alates septembrist.

«Selles, et töötuse kasv ei ole viimasel ajal olnud nii kiire, on osa suvisel ajal, kus leidub sesoonseid töökohti, aga need on ajutise iseloomuga ja sügisel tuleb valmis olla suuremaks igakuiseks töötuse kasvuks,» ütles Reinsalu.

Reinsalu sõnul kavatseb sotsiaalkomisjon olukorda jooksvalt jälgida ja teha ka väljasõidu mõnda töötukassa kohalikku büroosse.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles