Bensiini hind tegi nädalavahetusel jälle jõnksu alla

Sirje Niitra
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nädalavahetusel oli taas odavam tankida.
Nädalavahetusel oli taas odavam tankida. Foto: Peeter Kümmel / Sakala

Eesti suuremad kütusemüüjad langetasid reedel taas bensiini hinda pool krooni ja täna varahommikul tõstsid selle eelmise nädala tasemele tagasi.


Nädalalõpu bensiini hinnakampaaniat alustas Statoil kuu aja eest ja teised kütuse jaemüüjad tulid sellega kaasa. Statoili kontseptsioonijuht Kai Realo ütles, et hinnamuutused on tingitud konkurentsiolukorrast.

Regulaarselt toimuv nädalalõpu hinnakampaania ei suurenda tema sõnul oluliselt tarbimismahte, vaid pigem suunab erakliendid tarbima kütust tööpäevade asemel puhkepäevadel.

«Tarbimismaht ei kasva seetõttu, et eraisikutel on praktiliselt võimatu mootorikütust varuks osta ning samas ei muuda lühiajaline kolmeprotsendiline hinnaalandus klientide tarbimiskäitumist oluliselt,» selgitas Realo kampaania tagamaid.

Viimasel neljal nädalavahetusel toimunud bensiinide hinnalangus on hinnanguliselt suurendanud reedest pühapäevani tankimist 10-15 protsenti, enim on see mõjutanud reedest tarbimist.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles