Ruhnu vahet hakkab sõitma SLK laev Aegna

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
TLMPM03: KIHNU :TALLINN, EESTI, 30JUN08.
Munalaiu sadam. Laeva Aegna
mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES
TLMPM03: KIHNU :TALLINN, EESTI, 30JUN08. Munalaiu sadam. Laeva Aegna mm/Foto MIHKEL MARIPUU/POSTIMEES Foto: Mihkel Maripuu / Postimees

Eilse seisuga jõudsid Saare maavalitsus ning Saaremaa Laevakompanii (SLK) kokkuleppele, et järgmisest nädalast hakkab Ruhnu vahet liinisõite tegema SLK laev Aegna, mitte sel nädalal end ruhnlastele näitamas käinud Lili.


Veel päev varem oli Lili omanikul Raul Randväljal kehtiv kokkulepe maavalitsusega, et kui veeteede amet laevale vajalikud dokumendid väljastab, hakkab Lili Ruhnu vahet sõitma, kirjutas Oma Saar.

Maavanem Toomas Kasemaa kinnitas eile, et laevakompaniiga on hinna osas kokkuleppele saadud ning Aegna olevat valmis sõitma nüüd sama hinnaga, mis Lili. «Praegu on põhimõtteline kokkulepe, täpsemalt saame edasi rääkida, kui on leping vormistatud,» ütles maavanem.

Lepingu tegemiseks läheb tema sõnul esmaspäeval. Kasemaa sõnul hakkab SLK Ruhnu vahet sõitma juba järgmisel nädalal, kuid milliseks sõidugraafikud kujunevad, ei olnud eilseks veel teada. SLKga kokkuleppel sai otsustavaks hind.

Saaremaa Laevakompanii tegevdirektor Tõnis Rihvk kinnitas, et kokkulepe maavalitsusega on augustikuuks, mille jooksul tehakse 18 reisi ehk 36 ühe otsa reisi. Kuna ruhnlased tahavad rohkem mandrile sõita, siis tehakse rohkem sõite Munalaiu vahel, vähem Roomassaarde. «Kui esmaspäeval käed lüüakse, hakkab laev sõitma kolmapäevast,» lubas Rihvk.

Ruhnu vallavanem Aare Sünter ütles, et kui asi nii, on tegemist rõõmusõnumiga ruhnlaste jaoks. «Et Aegna on Ruhnu liini peal viimased aastad sõitnud, on ta lati väga kõrgeks tõstnud ning on keeruline viletsama olukorraga leppida. Kui vähegi kannatab valida, kas Aegna või muu vahel, langeb kaalukauss Aegna poole,» rääkis ta.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles