Eesti Energia hakkab uurima Suur-Pakri sobivust tuumajaamale

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Suur Pakri
Suur Pakri Foto: Graafika Silver Alt

Eesti Energia peab Leedu tuumajaama projekti Eesti jaoks kõige reaalsemaks, kuid samas alustab uuringuid selgitamaks, kas Eesti saaks oma tuumajaama ehitada Suur-Pakri saarele.

Leedu president Dalia Grybauskaite teatas eile, et Leedu ei vaja ilmtingimata uut tuumajaama, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Majandus- ja kommunikatsiooniministri Juhan Partsi sõnul üllatas teda Leedu presidendi seisukoht, et Leedu peab oma otsuse tegemisel arvestama teiste küsimuste seas ka tuumajaamade ehitamise plaane Valgevenes ja Kaliningradi oblastis.

«Euroopa ühelgi riigil ei ole tark kalkuleerida selliste projektide arvestamisel ühelegi väljaspool Euroopa Liitu olevale energiavõimsusele,» ütles Parts.

Tuumajaama rajamine Eestisse nõuaks pikemat ettevalmistusaega. Eesti Energia on koostanud tuumajaama võimalike asukohtade uuringu ning juba lähiajal tahetakse Suur-Pakri saarel alustada uuringutega.

«Me oleme koostanud uuringute lähteülesande ja me valmistame neid ette, meil on vaja saada mõningad load ja kooskõlastused ja see protsess praegu käib,» rääkis Tropp, lisades, et täna ei saa veel öelda, kas tuumajaama Suur-Pakri saarele rajama hakatakse ja millal tuumajaama ehitus võiks alata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles