Kinnisvaratehingute väärtus vähenes mullu 43 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kinnistud.
Kinnistud. Foto: Margus Ansu

Eelmisel aastal tõestati notariaalselt 34 400 kinnisvara ja hoonestusõiguse ostu-müügilepingut koguväärtusega 34 miljardit krooni, aastaga vähenes tehingute arv ligi kolmandiku ja väärtus 43 protsenti, selgub statistika aastaraamatust.


Korterite ost-müük hõlmas ostu-müügitehingutest 54 protsenti, hoonestamata kinnistute ost-müük 26 protsenti, eluhoonete ost-müük 13 protsenti ja mitteeluhoonete ost-müük 7 protsenti.

Võrreldes 2007. aastaga vähenes kõige rohkem ehk kolmandiku võrra korterite ja eluhoonetega hoonestatud kinnisasjade ostu-müügitehingute arv. Samal ajal väärtuse poolest vähenes kõige enam ehk ligi poole võrra hoonestamata kinnisasja ostu-müügitehingute väärtus.
Notariaalselt tõestatud kinnisvaralepingu keskmine väärtus langes aastaga 986 000 kroonini ehk peagu viiendiku.

Kinnisvarabürood vahendasid kinnisvara ostu-müügitehingutest kümnendiku - enamik neist olid eluhoone- ja korteritehingud. 44 protsenti vahendatud eluhoonetest ja korteritest asus Tallinnas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles