USA majandusel läks teises kvartalis oodatust paremini

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: AP / Scanpix

USA majandus kahanes teises kvartalis kardetust vähem, kuid tarbimise vähenemine süvendab arvamust, et taastumine ei saa olema kiire, kirjutab Reuters.


USA majandus kahanes teises kvartalis mullu sama ajaga võrreldes ühe protsendi võrra. Reutersi küsitletud analüütikud ootasid languseks 1,5 protsenti. Aasta esimese kolme kuu majanduslangus oli 6,4 protsenti.

Ettevõtete investeeringud vähenesid teises kvartalis mullu sama ajaga võrreldes 8,9 protsenti, mis on esimese kvartali 39,2-protsendilise langusega võrreldes märkimisväärne paranemine.

USA majandus on esimest korda pärast sellekohase arvepidamise algust 1947. aastal langenud juba neljandat kvartalit järjest.

Isegi kui majanduslanguste rada teise kvartaliga lõpeb, ootavad analüütikud töötuse suurenemist ning majanduse taastumine saab tõenäoliselt olema vaevaline.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles