Eurolinesi Eesti ja Leedu firma veavad vägikaigast

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eurolinesi buss Tallinna bussijaamas.
Eurolinesi buss Tallinna bussijaamas. Foto: Liis Treimann

Üleeuroopalist kaubamärki Eurolines kasutavate Eesti ja Leedu firmade vahel on tekkinud tõsine konflikt, mille tõttu asub igal õhtul ühel ja samal ajal Tallinnast Vilniusse teele kaks sama firmamärgiga pooltühja bussi.

Eesti firma Mootor Reisid süüdistab Leedu ettevõtet TOKS konkurentsiseaduse rikkumises, TOKS omakorda ütleb, et Eesti firma on neile korduvalt piletitulu edastamata jätnud, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

«1. juunini me opereerisime Tallinna - Vilniuse liini koostöös Leedu ettevõttega TOKS ja sõitsime siis üle päeva nii, et ühel päeval opereeris Eurolines Baltic ja teisel päeval TOKS, kuid kahjuks said kinnitust korduvad faktid, kus meie partnerfirma ei täitnud lepingulisi kohustusi,» rääkis Eurolines Balticu juhatuse esimees Hannes Saarpuu.

Näitena rikkumistest tõi Eesti bussifirma välja korduvad juhtumid, kus TOKS kuritarvitas oma omaniku mõjuvõimu Leedu piletipunktides: seal olevat öeldud klientidele neil päevadel, kui sõitis Eesti buss, et tegelikult seda bussi ei lähe, sealjuures pakuti võimalust osta pilet järgmiseks päevaks, kui tegutses TOKSi sõiduk.

TOKS väidab aga, et pöördusid 2007. aastal kohtusse, sest Mootor Reisid oli neile võlgu 249 000 litti ehk umbes 1,1 miljonit krooni ning aasta hiljem omakorda 133 000 litti. Mõlema protsessiga saadi raha kätte.

Praegusel hetkel on rollid Eurolines Balticu väitel vahetunud, sest nemad kaebasid konkurentsiseaduste rikkumise pärast kohtusse hoopis TOKSi ning mingit lahendust enne kuut kuud ilmselt ei tule.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles