Parts: on aeg suurobjektid valmis ehitada

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Teetööd.
Teetööd. Foto: Toomas Huik.

Majandusminister Juhan Parts leiab, et just praegu on hea aeg riiklikult tähtsad suurobjektid valmis teha, kuna ehitushinnad on tugevasti langenud, teatas

ERR Uudised

.

«Meie jaoks on väga positiivne, et teedehanked, olgu nad siis suured või väikesed, tulevad odavamalt. See tähendab, et meil on võimalik neid projekte, mis ootavad rahastamist, ka turule tuua ja seda me kavatseme ka teha,» ütles Parts «Aktuaalsele kaamerale».

Ämari lennuvälja ümberehituseks plaaniti esialgu 1,5 miljardit krooni, kuid tänu ehitushindade langusele saab selle korda teha aga kolmandiku võrra soodsamalt ehk miljardi krooniga.

Plaanitust odavamaks võib minna ka Tallinna-Tartu maantee laiendamine kiirtee tunnustega esimese klassi maanteeks. Samas ei saa varem sõlmitud ehituslepinguid enam muuta - nii kehtivad Mäo ümbersõidu ehitamiseks hinnad, mis lepiti kokku eelmise aasta mais. Aga maanteeametil on ettevalmistamisel Aruvalla-Kose vahelise lõigu ehitus ja selle tee saab arvatavasti märksa soodsamalt valmis kui algselt kavandatud.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles