Venemaa kaalub viinatootjatele piirituse kvootide kehtestamist

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viin tehases.
Viin tehases. Foto: ITAR-TASS/ScanPix

Venemaa valitsus kavatseb veini- ja viinatootjatele kehtestada piirituse ostukvoodid, rääkis rahandusminister Aleksei Kudrin.


Samas loobub valitsus alkohoolsete jookide täiendavast aktsiisi tõstmise plaanist, vahendas

RIA Novosti.

«Tegemist on tasakaalustatud variandiga, aktsiisi hakatakse küsima tehastelt piirituse mahu järgi, mida nad tootmiseks saavad. Nimelt viiakse viina- ja veinitootjate jaoks sisse piirituse kvoodid,» rääkis minister.

Alguses plaanis rahandusministeerium tõsta piirituse aktsiisi alates 2010. aastast 30 protsenti 2009. aastaga võrreldes või siis 20 protsenti võrreldes järgmiseks aastaks eelnevalt kinnitatud aktsiisimääradega.

Kudrini sõnul käib jutt tegelikult kontrolli ja järelevalve tõhustamisest selles valdkonnas ning vastusammust varjatud käibele.

Ministri hinnangul pole üleminek piirituse ostukvootidele 2010. aasta algusest reaalne. Konkreetne tähtaeg avalikustatakse ministri sõnul lähiajal.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles