Sixt Autorent: rahvusvahelistel firmadel läheb kõik endistviisi

Laura Raus
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Autod Tallinnas.
Autod Tallinnas. Foto: Uwe Gnadenteich

Sixt Autorendi esindaja sõnul tundub, et rahvusvaheliselt Eestis esindatud autorendifirmadel läheb ka halvenenud majandusolukorras kõik endistviisi.


Nõudlus meie väikeste autode järele ületab Eestis praegu pakkumist, aga eelmise aastaga ei saa võrrelda, sest toona oli meie autopark suurem, rääkis Aleksander Varkki Swedbank Gruppi kuuluvast Sixt Autorendist, mis tegutseb ka teistes Balti riikides.

Sügisel nõudlus ilmselt väheneb, seetõttu pole kavas osta juurde väikeseid autosid, ütles Varkki «Meil on mõttekam anda väikese auto hinnaga suuri autosid välja kui hakata juurde võtma autosid,» selgitas ta.

Käibemaksu tõusu tõttu on Sixt Autorent Eestis hiljuti hindu tõstnud. Varkki sõnul pole märgata, et halvenenud majandusolukorra tõttu eelistaksid inimesed odavamaid autosid. «Välismaalastel ei ole see asi nii hull, kui nad reisivad, siis on ka nõus maksma rohkem hea auto eest,» lausus ta.

Sixt Autorendi majanduslik olukord pole Varkki sõnul praegu kurta ning töötajate arv on püsinud sama alates eelmise aasta sügisest. «Mis saab siis, kui hooaeg lõppeb, antud hetkel ei oska öelda,» lisas ta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles