Aeroflot müüb kõik Tupolevid maha

Mari Kamps
, toimetaja
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Aerofloti logoga TU-154 Moskvas Šeremetjevo lennuväljal.
Aerofloti logoga TU-154 Moskvas Šeremetjevo lennuväljal. Foto: Wikimedia

Vene firma Aeroflot kavatseb maha müüa kõik Tupolevid ja võtta kasutusele vaid Ühendriikides ja Lääne-Euroopas toodetud lennukid.


Praeguste kavade järgi peaks selle aasta lõpuks olema Aeroflotile kuuluvast sajast lennukist vaid kuus Vene päritolu. Nendeks on IL-96 reisilennukid, mis kurseerivad näiteks Moskva-Havanna ja Moskva-Hanoi liinidel, kirjutab

The New York Times

.

Aeroflot hakkab kasutama peamiselt Boeing ja Airbus marki lennukeid, kuna neid kipuvad eelistama ka reisijaid.

Praegu kuulub Aeroflotile veel 26 TU-154 reisilennukit.

Spetsialistide hinnangul on Tupolevid head lennukid, kuid neil on halb maine kehva hoolduse ja halvasti teostatud remonttööde tõttu.

Aerofloti tegevdirektori Vitali Saveljevi sõnul toodab neli lennuliini kümnest kahjumit ja lähima kahe-kolme aasta jooksul võib tekkida vajadus koondada 6000 töötajat, vahendas majandusleht Vedomosti selle nädala alguses.

Aerofloti pressiesindaja Irina Danenberg rääkis, et firma müüb TU-154 lennukid maha, kuna läänes toodetud lennukitega võrreldes kulutavad nad palju rohkem kütust. Tupolevidest loobumine pole seotud turvalisuse probleemidega, kinnitas ta.

Venemaal jäävad enimkasutatavatest reisilennukiteks TU-154 ja TU-134, mida on kokku umbes 600. Firmad on juba tellinud omale ka sadakond uut TU-204.

Lennunduse konsultatsioonifirma Airclaims CIS andmetel on aga Vene firmad tellinud omale ka sama palju lennukid Boeingult ja Airbusilt.

Bloombergi andmetel lendas Aerofloti lennukitega selle aasta esimesel poolel 3,85 miljonit inimest, mis on 12 protsenti vähem kui eelmise aasta alguses.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles