Viitna möödasõidu ehitus saab pool miljardit

Sirje Niitra
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Viitna.
Viitna. Foto: Tairo Lutter / Virumaa Teataja

Majandus- ja kommunikatsiooniminister Juhan Parts allkirjastas Tallinna-Narva maantee Valgejõe-Rõmeda teelõigu ehitusprojekti toetuse taotluse, millega riik suunab ehitusse üle 500 miljoni krooni Euroopa ühtekuuluvusfondi raha.


Tööde käigus ehitatakse Viitna möödasõit esimese klassi maanteeks. Selleks renoveeritakse olemasolev teelõik, kaks silda ja viadukt, luuakse uus 2+2 tee koos vajalike kergliiklus- ja kogujateedega, ehitatakse uus sild ja kaks eritasapinnalist liiklussõlme.



Viitna ümbersõidu projekt käivitus tänavu veebruaris, mil hakati ette valmistama hankedokumente. Hanked on välja kuulutatud ning ehituseks läheb plaanide kohaselt selle aasta lõpus ja tööd peaks valmima 2011. aasta lõpuks.



Euroopa ühtekuuluvus- ja regionaalarengufond toetab Eesti transpordisektorit aastatel 2007-2013 kokku 9,8 miljardi krooniga.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles