Tartu hangetel kartellikahtlus

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kevadkoristustehnika ootab ilma soojenemist.
Kevadkoristustehnika ootab ilma soojenemist. Foto: Mihkel Maripuu

Tartus tänavapuhastuse hanked võitnud firmasid Tänavapuhastuse AS ning AS Veolia Keskkonnateenused (endise nimega Cleanaway) kahtlustatakse omavahel keelatud kokkulepete sõlmimises.


Menetlus on jõudnud nii kaugele, et riigiprokuratuur plaanib kuu-kahe jooksul süüdistusega kohtusse jõuda, kirjutab Äripäev.

«Ei saagi aru, milles meid kahtlustatakse. Seal ei saanudki osalisi olla, sest mingit kokkulepet ei olnud,» lükkas Tänavapuhastuse juht Vello Kink kartellikahtluse tagasi. Tema sõnul käis hangetel kõva andmine, kus konkurendid jälgisid väga teraselt üksteise tegemisi ning kas riigimaksud on kõigil ikka makstud. 

Konkurentsiamet ning riigiprokuratuur aga on kindlad, et firmad on omavahel sõlminud keelatud kokkulepped, mis aitasid mõlemal võita Tartu linnas eelmisel aastal korraldatud tänavapuhastuse hanked.  

Esimene, kuueks aastaks plaanitud hange jooksis liiga kõrgete pakkumishindade tõttu liiva. Teisel katsel saadud tulemuse järgi maksab linn kahe ja poole aasta pikkuste lepingute järgi idapiirkonna võitjale Veolia Keskkonnateenustele 42 miljonit krooni ning läänepiirkonna võitjale Tänavapuhastuse ASile 38,7 miljonit krooni.  

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles