Pangad eelistavad rahastada neile kuuluvate autode ostu

Erik Henno
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kasutatud autod.
Kasutatud autod. Foto: Urmas Luik / Pärnu Postimees

Pangad eelistavad rahastada nende autode ostu, mis on makseraskuste pärast inimestelt ära võetud või mingil muul põhjusel panka tagasi toodud.

Nii näiteks kinnitavad SEB ja Swedbank, et kui liisida selline auto, mis kuulub neile, siis on liisingu sissemakse null protsenti. Kui samadest pankadest küsida liisingut autodele, mis neile ei kuulu, tuleb sisse maksta aga vähemalt kümme protsenti auto hinnast, vahendas ERR Uudised «Aktuaalset kaamerat».

Nordea pank korraldas juunis oma klientidele aga eriti soodsa kampaania ja seda taas selleks, et enda autopargist lahti saada.

Enne masu kuulus Nordeale kümmekond autot, vahetult enne kampaaniat peaaegu 200 ja nüüd on Nordeal umbes sada masinat.

Sampo Pank pole selliseid kampaaniaid teinud ja nende autopark on praegu ka suurem, ehk 300 autot.

Ka automüüjad tunnevad, et autoturu olukord on muutunud ning väikestel müüjatel on raske, kui pangad vaid oma autopargis olevatele autodele väga soodsaid liisingutingimusi pakuvad, kuid konkurentsiametile autoliisimisega seotud kaebusi tulnud veel ei ole.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles