Finlandia viinapudelite tootmine kolib Eestisse

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Finlandia vodka pudel
Finlandia vodka pudel Foto: Wikimedia

Soomes Kotkas asuv Karhula klaasitehas lõpetab järgmise nädala esmaspäeval töö ning seni seal valminud Finlandia viinapudelite tootmine kolib Eestisse, vahendab STT.

Karhula klaasitehas on ainus klaaspudeleid valmistav tehas Soomes. Tehases töötab üle saja töölise, kes tehase sulgemisega kaotavad töö.

Valdav osa töötajatest lõpetab töö lähinädalatel, kuid 20 inimest jätkavad aasta lõpuni siiditrükis pudelietikettide valmistamist.

Tehase personalijuhi Marjukka Peltose sõnul on tehase sulgemise peamine põhjus nõudluse langus. Plastikpudelid ja purgid on haaranud klaaspudelite turuosa. Peltose sõnul kolib Finlandia viinapudelite tootmine Eestisse.

Karhula klaasitehase töötajatest suurem osa on neljakümnendates aastates mehed. Tehase omanik, Ameerika päritolu firma O-I Manufacturing Finland on pakkunud neile võimalust asuda tööle kontserni teistest Euroopas asuvates tehastes.

Eestis asub O-I 145 töötajaga klaasitehas Järvakandis, kus valmistatakse pudeleid väga erinevate toodete jaoks. O-I Production Estonia 2007. aasta käive oli 602,3 miljonit krooni ja kasum 126,8 miljonit krooni.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles