Juulis tehakse Tallinnas rekordarv kinnisvaratehinguid

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eestis jäi kinnisvara ostu-müügitehingute arv juulis umbes juunikuu tasemele.
Eestis jäi kinnisvara ostu-müügitehingute arv juulis umbes juunikuu tasemele. Foto: Lauri Alver / Sakala

Tavapäraselt on suvekuud, eriti juuli, olnud kinnisvaratehingute poolest vaiksed. Sel aastal püstitatakse juulis aga tänavune kinnisvaratehingute rekord Tallinnas.


27.juuli seisuga on maa-ameti andmeil sõlmitud Tallinnas 506 kinnisvara ostu-müügitehingut. Mais oli see arv 411, aprillis 420, veebruaris 383 ning jaanuaris koguni 285.

«Inimesed on oodanud pool aastat või enamgi, et hinnad all läheksid ning nüüd on leitud, et kinnisvara hinnaklass on sobiv,» kommenteeris Arco Vara kinnisvarabüroo maakler Aivar Vilbo elamukruntide turgu, kus aasta alguses tehinguid praktiliselt ei toimunud. «Ainuüksi Meriväljal müüsime sel kuul kolm elamukrunti ning huvilisi ja broneerijaid tekkis mitu korda rohkem. Soodne hind, hea merelähedane asukoht ning kommunikatsioonide ja teede valmimine on ostuhuvi märgatavalt kasvatanud.»

Merivälja 2 asub inimeste hulgas hinnatud kõrghaljastusega piirkonnas, kuhu soovitakse eluase rajada aastakümneteks. Kruntide hinna sees on kõik kommunikatsioonid ja liitumised. Kokku müüb Arco Vara Merivälja 2 viimases etapis 56 elamukruti kogupindalaga 6,8 hektarit. 10 krunti on omaniku juba leidnud.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles