ERGO soovitab pensionikogumist jätkata

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ülikooli sambad
Ülikooli sambad Foto: Margus Ansu.

Alates 1. augustist saavad soovijad esitada taotlusi II samba pensioni sissemaksete jätkamiseks, ERGO soovitab seda võimalust kasutada.


ERGO Fundsi juhatuse esimees Marek Začeki sõnul on pensioni kogumine vaatamata II samba maksete ajutisele peatumisele endiselt vajalik.

«Vaatamata pensionifondide tootluse mõningasele lühiajalisele kõikumisele, on pikaajalistel pensionikogujatel lõpuks olemas säästud, millega pensionipõlves elamisväärselt toime tulla,» lausus Začek. Seetõttu tasub ka majandussurutise ajal jätkata tulevikuks kogumist. «Maksete peatamise tõttu kätte jääv 2 protsenti palgast ei paranda oluliselt kellegi igakuist rahalist seisu, küll aga võib tunduvalt vähendada tulevast pensioni. Väga vähesed on nii rikkad, et vabatahtlikult loobuda mitmetest sadadest tuhandetest kroonidest tulevikus,» märkis Začek.

Investeerimise jätkamist soosib praegune olukord maailma aktsiaturul.
«Maailma aktsiaturud on loonud soodsad tingimused investeerimiseks. Praegu pensioniks investeeritud raha eest saab osta rohkem osakuid, mis tähendab suuremat tulu turgude tõusu korral ja seega suuremat pensioni,» selgitas ERGO pensionifondide juht Siim Valner.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles