Pankrotihalduritelt ja kohtutäituritelt saab odavat kraami

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Pankrotihaldur Indrek Lepsoo müüs portaali varad.ee vahendusel Tallinna külje all Viimsis asuva eramu. Maja uus omanik võib rõõmustada – Eestis pole just palju kohti, kus aeg-ajalt maja eest terve kitsekari läbi jalutab, otsekui kusagil lõunamaal.
Pankrotihaldur Indrek Lepsoo müüs portaali varad.ee vahendusel Tallinna külje all Viimsis asuva eramu. Maja uus omanik võib rõõmustada – Eestis pole just palju kohti, kus aeg-ajalt maja eest terve kitsekari läbi jalutab, otsekui kusagil lõunamaal. Foto: Mihkel Maripuu

Portaali varad.ee on koondatud pankrotihaldurite ja kohtutäiturite enampakkumisele pandud kinnis- ja vallasvara, mida võib hea õnne korral turuhinnast isegi mitu korda odavamalt kätte saada, kirjutab Urmas Tooming ajalehes Postimees.


Kes vähegi viitsib portaalis varad.ee tuhnida, võib sealt leida ülisoodsaid pakkumisi. Näiteks on kohtutäitur Risto Sepp pannud enampakkumisele 21 nimetust Eesti Entsüklopeediakirjastuse raamatuid.

Ida-Virumaa pankrotihaldur Tarmo Villman tõdes, et paljud enampakkumisele pandud asjad lähevad müügiks turuhinnast umbes kolmandiku, mõned autod isegi poole odavamalt. Samas kinnitas ta, et turuhind on niisuguste tehingute puhul väga hägune mõiste.

Enampakkumistelt pankrotivara ostjal puudub tagatis, et ta saab ka korras ja kvaliteetse asja. See on Villmani sõnul ka madalate hindade üks põhjus. Omandatud kaupa tagastada ning raha tagasi küsida ei ole võimalik.

Pankrotihaldur Andres Hermet mainis, et vallas- või kinnisvara enampakkumisele pannes on selle hind algul umbes turuväärtuse kandis. Milliseks lõpphind kujuneb, ei ole kunagi teada. Mõne asja võib ostja tõesti väga odavalt kätte saada, sest pankrotihaldur peab tema käes oleva kraami igal juhul maha müüma.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles