Erametsaliit on riigi metsamüügi plaani suhtes skeptiline

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Riigimets
Riigimets Foto: PEETER KÜMMEL/SAKALA

Erametsaliit ja ka ostjad peavad riigi plaani müüa 21 000 hektarit riigi metsamaad ja teenida sellega miljard krooni, soovunelmaks.


Hoolimata sellest, et metsamaa hind on viimaste aastatega kõvasti langenud on riik just praegu otsustanud müüki panna 21 000 hektarit metsamaad, millel keskkonnaministri sõnul ostjatest muudust pole, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

Minister Jaanus Tamkivi sõnul on huvi üles näidanud mitmed firmad ja eraisikud. Minister viitas piirinaabrite ostueesõigusele metsamaa puhul, mis on viinud selleni, et nad on esitanud maa-ametisse hulgaliselt avaldusi. «Kui me võtame nüüd avalduste alusel kokku need pindalad, tuleb sealt üksinda juba 20 000 hektarit.»

Kui riik müüks metsa hinnaga 47 000 krooni ühe hektari eest, saadaks kokku umbes miljard krooni, kuid metsa kokkuostuga tegelevad firmad peavad riigi pakutud hinda aga liiga kõrgeks.

Erametsaliidu tegevdirektori Ants Varblase andmetel on hetkel müügil metsatükke hinnavahemikus 10 kuni 60 tuhat krooni, seega oleks keskmiseks hinnaks hoopis kolmkümmend tuhat krooni hektari kohta.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles