Juuni lõpus stabiliseerimisreservis üle 7 miljardi krooni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Raha.
Raha. Foto: Aivar Aotäht.

Juuni lõpu seisuga oli stabiliseerimisreservi varade maht soetusmaksumuses 7,14 miljardit krooni ja turuväärtuses 7,4 miljardit krooni. Reservi teise kvartali tulususeks kujunes 3,05 protsenti.


Reservi realiseeritud kasum juuni lõpu seisuga moodustab 202,9 miljonit krooni ja realiseerimata kasum 293,4 miljonit krooni. Riigieelarve seaduse alusel laekus selle aasta teises kvartalis reservi 18,8 miljonit krooni.

Stabiliseerimisreserv on üldmajanduslike riskide vähendamiseks mõeldud eelarvepoliitiline abinõu. Samuti kasutatakse stabiliseerimisreservi vahendeid pikaajalist ühiskondlikku tulu toovate investeeringute ja strukturaalsete ümberkorralduste rahastamise stabiilsuse tagamiseks ning sõjalise valmisoleku või mobilisatsiooni läbiviimiseks.

Riigil on stabiliseerimisreservi kõrval veel erakorraline pensionireserv mahuga 3,48 miljardit krooni ja omandireformireserv, milles on 450 miljonit krooni. Lisaks on reservid ka haigekassas ja töötukassas.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles