Ruhnu turismiärid on pankroti äärel

Martti Kass
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ruhnu
Ruhnu Foto: Toomas Huik

Lennugraafiku kohendamine ja laevaliikluse taastamine neid tänavu enam ei aita, sest turismihooaeg hakkab läbi saama ning ettevõtjad on saarega kehva transpordiühenduse tõttu pankroti äärel.

Teisipäeval külastasid Ruhnut regionaalminister Siim Valmar Kiisler, majandus- ja kommunikatsiooniministeeriumi kantsler Marika Priske ja Saare maavanem Toomas Kasemaa. Põhiliseks aruteluteemaks oli transpordiühendus Ruhnu saarega, kirjutas Meie Maa.

Ruhnlased heitsid maavanemale ette, et nende arvamus ja vajadused jäetakse transpordi korraldamisel arvestamata.

«Ettevõtjad soovivad rohkem reise Pärnusse kui Kuressaare poole,» rääkis Ruhnu vallavanem Aare Sünter. «Oleme seda kogu aeg tahtnud, aga jookseme nagu peaga vastu seina,» ütles ruhnlane Kaarel Lauk.

Sobiliku laeva leidmine Ruhnuga ühenduse pidamiseks on seni kulgenud raskustega, sest omanike läbirääkimistel maavalitsusega on pakutud alused osutunud kas tehniliselt mittekorras olevaks või ei ole dokumendid korras või ei saa laeva muudel põhjustel sõitma panna.

Ruhnlase Kaarel Laugu arvates ei anna praegu laevaliikluse taastamine tänavuseks enam midagi. «See muutub mõttetuks, sest suvi hakkab läbi saama. Turismigrupid on saarel kas juba ära käinud või end mujale kirja pannud. Selleks suveks oleme pankrotis,» tõdes Lauk.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles