Arendajad kipuvad taas ehitama

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
YIT Eesti loodab sügisel jätkata Mustamäel Mäepealse elamurajooni rajamist, kuhu peaks kokku kerkima 15 korrusmaja ligi 600 korteriga. Mõned majad on juba valmis.
YIT Eesti loodab sügisel jätkata Mustamäel Mäepealse elamurajooni rajamist, kuhu peaks kokku kerkima 15 korrusmaja ligi 600 korteriga. Mõned majad on juba valmis. Foto: Mihkel Maripuu

Buumiajaga võrreldes ligi kaks korda langenud ehitushinnad ahvatlevad kinnisvaraarendajaid taas ehitama hakkama, kuid esialgu jääb veel julgusest puudu, kirjutab Urmas Tooming ajalehes Postimees.


YIT Ehituse juhatuse esimees Priit Sauk nentis, et ükski arendaja ei suuda praegu täpselt ennustada, millal on kõige õigem aeg uute elamuehitusprojektidega alustada. Aga kaua enam tema sõnul oodata ei saa.



«Üks ahvatlus kindlasti on, sest ehitushinnad on ju kõvasti kukkunud,» lisas ta.



YIT on alates aprillist müünud «laos» olevaid ehk juba valmis kortereid soodushinnaga, mis on vahel isegi kaks korda odavam kui kinnisvarabuumi ajal.



Sauk märkis, et mitmed rasked kinnisvaraprojektid Eestis, mis on seotud pangalaenude ja sundmüükidega, võivad korterite hindu hinnanguliselt 2000– 3000 krooni ruutmeetri kohta veelgi allapoole vedada.



«Meil on väga tõsine plaan, et sügisel on siiski vaja midagi uut käivitada, sest meie korterite «ladu» saab selleks ajaks lihtsalt tühjaks,» tõdes Sauk. «Järgmisel aastal tahaks ka käivet teha. Meil on laual kaks projekti – üks Tallinnas, teine Pärnus. Augusti teises pooles vaatame need üle ning otsustame, kas alustada tänavu sügisel või natuke hiljem.»

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles