Vaatamata majanduskriisile leiavad tudengid suvel tööd

Berit-Helena Lamp
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki laevad Tallinna reisisadamas..
Tallinki laevad Tallinna reisisadamas.. Foto: Toomas Huik.

Vaatamata majanduskriisile pakuvad paljud ettevõtted endiselt suvetööd tudengitele, kes soovivad oma erialaste teadmiste täiendamise kõrvalt teenida ka veidi lisaraha.


Suvisel puhkuste ajal võtavad pankade, restoranide, toimetuste, tehaste ja muude organisatsioonide töö suuremas või väiksemas osas üle tudengid. Noored mõistavad, et kõrgkoolis õpitu kõrval on vajalikud ka praktilised teadmised ja kasulikud tutvused, vahendas

ERR Uudised

«Aktuaalset kaamerat».

«Koolis õpetatakse üht asja ja laevas õpid jälle teisi asju,» ütles Eesti Mereakadeemia kadett Indrek. «Töötegemist koolis ei õpetata, seda õpid siin koha peal.»

Välisministeerium võtab tasustamata praktikale umbes 50 tudengit aastas, Tallinki laevadel on sel aastal töötanud 44 noort, Eesti Pank võtab umbes 15 tudengit aastas, Tallinna Vangla võimaldab töökogemuse saamist umbes 20-le õppijale.

Enamik praktikaid on siiski tasustatavad ning pakuvad tudengitele ka head taskuraha teenimise võimalust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles