Osa puhkekeskusi õilmitseb kriisist hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Võrumaal Meremäe vallas Kalatsova külas asuv Setomaa Turismitalo on osanud külastajate meelitamiseks omad nipid leida. Lisaks maalilisele loodusele saavad puhkajad nautida setupäraseid sööke, ehitisi ja ehedat suitsusauna.
Võrumaal Meremäe vallas Kalatsova külas asuv Setomaa Turismitalo on osanud külastajate meelitamiseks omad nipid leida. Lisaks maalilisele loodusele saavad puhkajad nautida setupäraseid sööke, ehitisi ja ehedat suitsusauna. Foto: Setomaa Turismitalo

Kuigi siseturism on mullusega võrreldes kokku kuivanud ja paljud puhkekeskused tulevad vaevu ots otsaga kokku, siis kvaliteedile rõhuvad ja külastajatele midagi erilist pakkuvad majutajad klientide puuduse üle ei kurda, kirjutab Urmas Tooming ajalehes Postimees.


Muhumaal asuva Pädaste mõisa ärijuht Martin Breuer ei häbene tunnistada, et firmal läheb praegu suhteliselt hästi. Tunnustatud puhkekoht loodab tänavu hotellikülastajate arvu kasvatada kuus ning müügimahtu neli protsenti.

«Silmas pidades üldist olukorda maailma hotelliturul ning viimaseid drastilisi arenguid siinses regioonis, olen meie saavutustega seni siiski rahul. Sügis tuleb aga karm kogu turismimajandusele,» tõdeb Breuer.

Tulevikku vaadates mainis ärijuht, et majandusbuumiaegne seis Eestis samal kujul ilmselt ei kordu.

Välisturistide ligimeelitamiseks on Breueri sõnul praegu üpris oluline see, kui lihtsalt lennukiga Eestisse pääseb.

Lisaks Pädastele läheb päris hästi veel mitmelgi Eesti turismiäris tegutsejal. Selleks tuleb aga pakkuda midagi erilist. Setumaal Eesti piiri lähedal asuva Setomaa Turismitalo perenaine Laivi Mesikäpp kinnitas, et loomulikult on majanduslangus ka Setumaale jõudnud, kuid sellele vaatamata ta külastajate vähesuse üle ei kurda.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles