Andres Korgi koondamise vaidlus jõudis tööinspektsiooni

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Andres Kork
Andres Kork Foto: Teet Malsroos / SL Õhtuleht

Lääne-Tallinna Keskhaigla (LTKH) kirurgiakliiniku juhi ja arstide usaldusisiku Andres Korgi ootamatu koondamine juunis on jõudnud tööinspektsiooni, vaidluse kestel jätkab Kork töötamist.

Koondamise vaidlustas juulis Põhja Inspektsiooni tööinspektor Ann Tiitson, kelle otsuse peale tegi äsja omakorda kaebuse LTKH, kirjutab meditsiiniuudiste portaal mu.ee.

Kuni asjad ametkonnas settivad, töötab Andres Kork vana koha peal edasi.

Tööinspektor leidis otsuses, et Korgi koondamine oli paljuski seotud tema tegevusega arstide liidus ja haigla usaldusisikuna, keda vastavalt seadusele ei tohi ilma ametiühingu ja tööinspektsiooniga kooskõlastamata koondada.

Haigla juhtkond enne kelleltki arvamust ei küsinud ja kui lugu avalikuks tuli, nimetas koondamisteateid eelteadeteks.

Lisaks märkis tööinspektor, et talle on arusaamatu, miks kuulutati koondamise põhjuseks olnud uue ühendosakonna juhi kohale konkurss, mitte ei pakutud kohta kõigepealt Andres Korgile, kes on suurima ühendatavate kliiniku juht.

Kork sai ootamatu koondamisteate 16. juunil ja tema viimane tööpäev pidi olema 6. juulil. Koondamist põhjendati struktuurimuudatustega. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles