Nordea Pank Eesti teise kvartali kasum 12 miljonit krooni

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Nordea pank.
Nordea pank. Foto: Eeva Kaun / Postimees

Nordea Pank Eesti teenis teises kvartalis ligi 12 miljonit krooni kasumit, esimese poolaasta lõpetas pank 107 miljoni krooni suuruse puhaskasumiga. Esimese kvartaliga võrreldes on vähenenud nii varade kui hoiuste maht.


Nordea Eesti varade maht kahanes teises kvartalis esimese kvartaliga võrreldes 0,4 miljardi krooni võrra 47,8 miljardi kroonini. Eelmise aasta esimese poolaastaga võrreldes on varade maht kasvanud 20 protsenti.

Ettevõtete laenu- ja liisinguportfell oli teise kvartali lõpuks esimese kvartaliga samal, 25 miljardi krooni tasemel. See on 17 protsenti enam kui mullu samal ajal. Eraisikute portfell oli samuti märtsiga võrreldaval 14 miljardi krooni tasemel. Eelmise aasta poolaasta lõpu seisuga võrreldes on laenu- ja liisinguportfelli maht kasvanud 18 protsenti.

Laenukahjumite osakaal kogu portfellist kasvas teise kvartali lõpuks 0,272 protsendi tasemele esimese kvartali 0,02 protsendiga võrreldes.

Nordea Eesti klientide hoiuste maht on teises kvartalis kahanenud 11,36 miljardi kroonini. Esimese kvartali lõpuks oli hoiuste maht üle 12 miljardi krooni. Mulluse esimese poolaastaga võrreldes suurenes hoiuste maht 39 protsenti.
Nordea Pank Eesti juhi Vahur Krafti sõnul on panga esimese poolaasta tulemused ootuspärased.

Krafti sõnul tulenevad Nordea Eesti esimese poolaasta head tulemused sellest, et Nordea on tegutsenud konservatiivselt. Samuti on laenuportfell hästi jaotunud sektorite vahel ning kinnisvara osatähtsus on väiksem, kui turul keskmiselt on olnud.  

Juunilõpu seisuga oli Nordea Pangal 103 819 klienti, 22 kontorit ja 497 töötajat. Kvartali lõpuks oli pank väljastanud 75 634 pangakaarti, internetipanga kasutajaid oli 68 688.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles