Turun Sanomat: Tallink võib osa laevu müüa või rentida

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinki alus Romantika.
Tallinki alus Romantika. Foto: Toomas Huik

Majandusraskustes laevandusfirma Tallink otsib kokkuhoiuvõimalusi ja uusi tulusid, milleks  tahetakse ka osa alustest müüa või välja rentida, vahendab ERR ajalehte Turun Sanomat.


Suurtes võlgades oleva Tallinki kahjum kasvas viimase üheksa kuuga ligi 40 miljonile eurole (625 miljonit krooni), mullu samal ajal oli see neli korda väiksem. Tallinki käive langes eelmise aasta 550 miljonilt eurolt (8,6 miljardit krooni) 537 miljonile eurole (8,4 miljardit krooni).

«On selge, et selliste kahjumitega ei saa elada,» tõdes laevakompanii tegevjuht Keijo Mehtonen.

Raskuste üks peapõhjus kaubaveo järsk langus. Üheksa kuuga langes kaubaveost saadud tulu 37 miljonit eurot (579 miljonit krooni). Siiski loodab Mehtonen järgmisel aastal olukorra paranemist.

Mehtoneni sõnul on Tallinkil kõige kasumlikumad Soome ja Eesti vahelised liinid ja Silja Line'i Soome-Rootsi liinid Helsingist ja Turust. Suurimad probleemid on aga Tallinki ostetud Superfasti Saksamaa ning Balti riikide ja Rootsi vaheliste liinidega. Viimaseid mõjutavad odav Rootsi kroon ja Balti riikide majandusraskused.

Kompanii tahab lahti saada mõnest vanast seisma jäänud laevast. Mehtonen rääkis, et laevadele ostjaid või rentijaid leiduks, kuid võimalikel ostjatel ei ole õnnestunud leida rahastamisvõimalusi.

Tallink on viimase üheksa kuuga suutnud vähenda halduskulusid paarkümmend protsenti. Juhtkond kavatseb kärpida oma palku viiendiku jagu, mis Mehtoneni sõnul oleks hea eeskuju kogu personalile.

Võimaluse üle ametiühinguga palgakärpe üle läbirääkimisi alustada ei tahtnud ta siiski veel spekuleerida.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles