LHV: Norma kasumlikkus ületas ootusi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Norma toodangu näited
Norma toodangu näited Foto: norma.ee

Norma tulemused vastasid LHV Panga ootustele ning kasumlikkus isegi ületas prognoose, tõdes analüütik Krosto Oidermaa.


Teise kvartali müügitulu 13,6 miljonit eurot oli 2,7 protsenti LHV prognoosidest madalam. Positiivsena mõjub Oidermaa sõnul ka 44-protsendiline müügi kasv võrreldes esimese kvartaliga.

Norma kasumlikkus oli LHV prognoosidest parem ning kulutuste kärpimine on andnud silmnähtavaid tulemusi. Teise kvartali ärikasum oli 0,15 miljonit eurot, kuivõrd LHV Pank ootas kahjumit 0,2 miljonit eurot. Kuigi Norma kvartalikahjum oli 0,5 miljonit eurot, oli see mõjutatud dividendide tulumaksust, märkis Oidermaa.

«Meie jaoks on positiivne, et Norma suudab juba praeguste müügitasemete juures näidata ärikasumit ning seetõttu ootame ettevõttelt kasumit ka järgnevate kvartalite jooksul,» lausus Oidermaa.

Samuti on Oidermaa sõnul paranenud Euroopa autosektori väljavaade, kuna mitmed valitsused on loonud toetuspakette autode ostuks. Venemaa autoturg pole samas aga olulisi taastumismärke näidanud ning see võib Normale negatiivset mõju avaldada.


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles