Restoranide ja kohvikute ümber levib kõrbelõhna

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Restoranide käive
Restoranide käive Foto: Repro

Eestis tegutsevad restoranid ja kohvikud on hädas - klientide nappuse tõttu on nii mõnigi söögikoht sattunud keerulisse olukorda ja sunnitud potid-pannid kotti pakkima, kirjutab Siiri Erala ajalehes Postimees.


Oma restoraniäri on teiste seas sunnitud kokku tõmbama telesaadetest «Parim maitse», «Köögist kööki» ja «Terevisioon» tuntud telekokk Rain Käärst. Temale kuuluval Toitlustusüksuste Opereerimise OÜ-l on üle 1,7 miljoni krooni suurune maksuvõlg ja käimas pankrotimenetlus.

Vähem kui aasta tagasi avas Käärst Tartus ka pastaroogasid pakkuva restorani Pastaria Pastal, kuid see toidukoht ei näinud isegi oma esimest sünnipäeva - koht sulges külastajate nappuse tõttu uksed läinud kuul.

Eesti restoraniturust plaanib vähemalt paar aastat eemale hoida Läti kohvikukett Double Coffee. Viis aastat tagasi tuli ettevõte Eestisse julgelt ja suurte laienemisplaanidega. Nüüdseks on kõik siin tegutsenud kohvikud suletud.

Gastronoomiakonkursil Hõbelusikas läinud aasta parima uue tulija tiitli saanud restoran Chedi Tallinna vanalinnas on aga leidnud oma kindla koha ja sulgemist karta pole.


Chedi omanikfirma on Sparkling Group OÜ, kuhu kuuluvad veel restoranid Ö, Bocca, Tchaikovsky, Museum ja kohvik Spirit ning klubi Bonbon. Ettevõtte juhatuse liige Kalev Tanner ütles, et nende restorane külastab jätkuvalt 500-600 inimest päevas.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles