Side- ja teenindustöötajad tähistavad aastapäeva

Sandra Maasalu
, Postimees
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ametiühingud oma õigusi kaitsmas.
Ametiühingud oma õigusi kaitsmas. Foto: Raigo Pajula.

Eesti Side- ja Teenindustöötajate Ametiühingute Liit (ESTAL) tähistab oma 90. aastapäeva piduliku vastuvõtu ja eriümbrikuga.

ESTALi 90. aastapäeva puhul on välja antud eriümbrik, mille margil on ühingu suvemaja Haapsalus. ESTALi pidupäeva ümbriku kujundas margikunstnik Lembit Lõhmus.

Täna toimub Tallinnas Õpetajate Majas vastuvõtt, kus osalevad ESTALi koostööpartnerid nii Eestist kui Portugalist, Bulgaariast ja Lätist.

90. aastat tagasi 14. juulil 1919 registreeriti Eesti Posti, Telegraafi ja Telefoniteenijate Kutseühing, mis tegeles posti- ja telefoniametnike töö- ning palgaolude parandamisega.

1923. aastaks oli kutseühingu ridades juba 60% töötajatest.

1991. aastaks oli seljataha jäänud poole sajandi pikkune etapp ametiühingute tegutsemisest sotsialismi tingimustes. 1990ndatel aastatel taastati iseseisev organisatsiooni, mille ülesandeks oli ja on oma liikmete tööalaste ja sotsiaalsete huvide esindamine ning kaitse. Taastati ühing, mille aluseks on liikmete vaba tahe sellesse kuuluda ning ühiselt oma õiguste eest seista.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles