Leiburi uus müügi- ja marketingidirektor on Asso Lankots

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Leiburi müügi- ja marketingidirektor Asso Lankots.
Leiburi müügi- ja marketingidirektor Asso Lankots. Foto: Leibur

Eesti suurima ja vanima pagaritööstuse AS Leibur müügi- ja marketingidirektor on sellest nädalast Asso Lankots, kes eelnevalt on töötanud toiduainetööstuse ettevõtete Marmiton ja Largo juhatajana.


Leiburi tegevdirektori kt Olli Johanssoni sõnul vastutab Asso Lankots käesolevast nädalast kõigi Leiburi müügi- ja turundusvaldkonna tegevuste planeerimise ja teostamise eest.

Asso Lankotsi sõnul on Eesti vanima ja suurima pagaritööstuse müügitegevuse juhtimine ning Eesti enamtuntud ja armastatud leiva- ning saiabrändide edasiarendamine suur ja huvitav väljakutse.

«Kuigi pagaritööstus on paljudest teistest majandusharudest oluliselt stabiilsem, ei jäta üldine majanduslangus ka Leiburit mõjutamata. Näen oma ülesannet selles, et keerulistes oludes tagada nii tootearenduse jätkumine kui hea majandustulemuseni jõudmine. Tänu oma varasemale töökogemusele tunnen pagaritööstuse sektorit hästi ning näen selleks mitmeid võimalusi,» rääkis Lankots.

Tänavu novembris 247-aastaseks saav Leibur on Eesti suurim ja vanim pagaritööstus, millele kuulub kolmandik Eesti lihtpagaritoodete turust. Leibur toodab ligikaudu 50 nimetust pagaritooteid. Eesti tarbijate lemmikud ja oma segmendis kindlal liidrikohal on Leiburi Tallinna peenleib, Kirde sai, Rukkipala, Kuldne röstisari ning Viljakas võileivaviilud. Leibur on Eesti Leivaliidu ja Eesti Rukki Seltsi üks asutajaliige.

Leiburi poolt 100 protsenti täisteranisujahust valmistatav ELA mitmeviljasai võitis Eesti Toiduainetööstuse Liidu tänavusel konkursil tiitlid «Eesti parim toiduaine 2009» ja «Eesti parim pagaritoode 2009» ning kogu ELA saiade sari tiitli «Eesti parim toode tervisele 2009». Tiitlitega pärjatud ELA sai on juba tooraine valikust ja töötlusest alates innovaatiline ja kõrgtehnoloogiline saiatoode, mis lisaks suurepärastele maitseomadustele on tervislikkuse poolest võrreldav rukkileivaga.

Leibur kuulub rahvusvahelisse pagaritööstuskontserni Vaasan & Vaasan, mis tegutseb Soome, Rootsi, Norra, Eesti, Läti ja Leedu turgudel.


Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles