Hiiumaa uus laev lastakse vette juuli viimasel päeval

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Ofelia asemel hakkab mandri ja Hiiumaa vahet ilmselt sõitma uus parvlaev.
Ofelia asemel hakkab mandri ja Hiiumaa vahet ilmselt sõitma uus parvlaev. Foto: Margus Ansu.

Praegu BLRT Gruppi kuuluvas Klaipeda laevatehases Vakaru Laivu Statykla valmiv reisiparvlaev, mis hakkab esialgsete plaanide järgi vedama reisijaid ning sõidukeid mandri ja Hiiumaa vahel, lastakse pidulikult vette 31. juulil.


Saaremaa Laevakompanii juhatuse esimees Tõnis Rihvk kinnitas, et samal päeval, kui ettevõtte esimene tellitud parvlaev vette lastakse, saab Klaipeda tehases kiilu juba teine samasugune alus. Kokku on kompanii tellinud BLRT Grupilt kolm uut reisiparvaleva.

Rihvk ütles, et esimesel laeval veel nime ei ole, kuid liinile läheb alus novembris.

Veel ilma nimeta uus parvlaev on 97 meetrit pikk ja 18 meetrit lai ning võtab peale kuni 600 reisijat ja 160 sõiduautot. Võrreldes praegu Heltermaa ja Rohuküla vahel sõitvatest alustest St.Ola ja Ofelia on uus parvlaev tunduvalt kiirem.

Saaremaa Laevakompanii tellitud esimese parvlaeva kiilupanemise tseremooniat peeti Klaipeda laevatehases eelmise aasta 22. mail. Siis ütles kompanii nõukogu esimees Vjatšeslav Leedo, et laevapargi uuendamise vajadus tuleneb kiiresti kasvavast veomahust mandri ja Lääne-Eesti saarte vahel.

Paljud hiidlased ei soovi saare ja mandri vahele liikuma uut laeva, sest sellega seoses jääb laevaliiklus hõredamaks. Rihvki sõnul tuleb see küsimus alles lahendada, kas esimene uus laev hakkab sõitma Hiiumaale või Saaremaale.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles