Maksuametid tahavad teha rahvusvahelist koostööd

Andrus Karnau
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav
Maksu- ja tolliameti peadirektor Enriko Aav Foto: Toomas Huik

Reedel võeti Euroopa maksuhaldureid ühendava organisatsiooni IOTA 13. peaassambleel vastu avaldus, millega kõik riigid tunnistavad maksupettuste lahendamise tähtsust ning nendivad, et tõhus võitlus maksupettustega eeldab piiriülest eesmärgi- ja tegutsemisühtsust.


Maksu- ja Tolliameti peadirektor Enriko Aav ütles, et seoses maksupettustega on kõik IOTA (Intra-European Organisation of Tax Administrations) liikmesriigid silmitsi samade väljakutsetega - majanduskriisi olukorras on tähtis pöörata oluliselt suuremat tähelepanu järelevalvele.

«Lihtsaid vastuseid maksupettuste vastases võitluses ei ole, maksupettuste tõhusaks lahendamiseks vajatakse ulatuslikke meetmeid,» ütles Aav.

1996. aastal asutatud maksuametite organisatsiooni IOTA liikmeteks on 41 Euroopa maksuadministratsiooni. Peaassambleel võeti IOTA uusimaks liikmeks Luksemburg.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles