Tallinna eelarvesse laekus kuue kuuga 54 protsenti planeeritust

Uwe Gnadenteich
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Uwe Gnadenteich

Tallinna linnakassasse laekus selle aasta esimese kuue kuuga 3,93 miljardit krooni, mis on 53,7 protsenti rahakäibe plaanis kavandatust. Juunis laekus linnakassasse 684 miljonit krooni.


Linnapea Edgar Savisaare sõnul on laekumised ja väljamaksed olnud plaanikohased. «Linnale laekus kuue kuuga 54 protsenti aasta laekumisteks kavandatust. Linnal on piisav likviidsusreserv, mis võimaldab jooksvalt katta linna poolt võetavaid kohustusi ning teenida linnale finantstulu,» ütles Savisaar Raepressi vahendusel.

Aasta lõpuks prognoosib linn vabade vahendite jääki summas ligi 380 miljonit krooni, mis tagab kulutuste tõrgeteta rahastamise ka 2010. aasta alguses.

Väljamakseid tegi Tallinn tänavu esimesel poolaastal 3,97 miljardi krooni ulatuses, mis moodustab 53,6 protsenti aastaks kavandatust. Linna vabade rahaliste vahendite jääk oli poolaasta lõpus 435 miljonit krooni.

Tänavu esimese kuue kuuga on linnakassasse laekunud maksutulu kokku 2,05 miljardit krooni ehk 49,4 protsenti selleks aastaks kavandatust, sealhulgas üksikisiku tulumaksu 1,89 miljardit krooni ehk 51,2 protsenti kavandatust.

Linna asutuste majandustegevusest laekus tänavu esimese kuue kuuga 516 miljonit krooni, millest suurema osa moodustab ühistranspordi piletitulu summas 149 miljonit ja haridusalasest tegevusest saadud tulu summas 129 miljonit krooni.

Muid tulusid on juuni lõpuks laekunud kokku 27,6 miljonit krooni, mis on 43,1 protsenti planeeritust. Muude tulude laekumistest suurima osa moodustavad laekumised trahvidest - 12,6 miljonit krooni. Toetusi on kokku laekunud 683 miljonit krooni, mis on 59,6 protsenti rahakäibe plaanis kavandatust.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles