Tallinna Tehnikaülikool saab riigilt 80 miljonit laenu

Sandra Maasalu
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Tallinna Tehnikaülikool.
Tallinna Tehnikaülikool. Foto: Peeter Langovits.

Valitsus otsustas anda Tallinna Tehnikaülikoolile investeeringuteks 80 miljonit krooni laenu.

Kuni kümne aastase tähtajaga laenu eesmärk on tagada ülikooli seitsme aastase investeerimisprogrammi lõpetamine, sealhulgas kasutatakse laenuraha ka Euroopa Liidu struktuurifondidest finantseeritavate objektide kaasfinantseerimiseks.

TTÜ soovib laenuga rahastada pooleliolevate ja uute, hiljemalt 2011. aastal valmivate rajatiste ülikooli poolset finantseerimist. Rahandusministeerium märgib, et laenu andmise hetkeks peab laenu saaja seadma laenu katteks piisavad tagatised.

Laenutaotleja soovitav laenuintress aastas on EURIBOR+ 2,5%. Laenulepingu sõlmimist ja täitmist korraldab rahandusministeerium.

Vastavalt 2009. aasta riigieelarve seadusele on Vabariigi Valitsuse poolt antavate laenude suurim lubatud jääk 2009. aastaks 3 miljardit krooni. Käesolevaks hetkeks on nimetatud summast kasutusel ligi 0,25 miljardit krooni, mistõttu on 2009. aastal võimalik valitsusel anda täiendavalt laenu veel kuni 2,75 miljardit krooni.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles