Villad kerkivad masust hoolimata

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Luksuslikke eramaju projekteeriv arhitekt Vahur Sova tööpuuduse üle ei kurda. Tema tööd on ka kaks kallist eramut Merirahu elamupiirkonnas, mis paistavad fotol vasakul.
Luksuslikke eramaju projekteeriv arhitekt Vahur Sova tööpuuduse üle ei kurda. Tema tööd on ka kaks kallist eramut Merirahu elamupiirkonnas, mis paistavad fotol vasakul. Foto: Liis Treimann

Keskmisest kallimaid eramuid projekteeriva firma Teigar Sova Arhitektid tellimuste arv on võrreldes eelmise sügisega järsult kasvanud, samas elab osa arhitektuuribüroosid aga peaaegu peost suhu, kirjutab Urmas Tooming ajalehes Postimees.


Arhitekt Vahur Sova nentis, et majanduskriis ei mõju kõigile ettevõtetele sugugi ühtmoodi ning jõukad kliendid pole Eestist kuhugi kadunud. Raskest ajast hoolimata on keskmisest kallimate ja eksklusiivsete eramute projektide tellimine tänavu kevadel hoopis järsult kasvanud.

Tellimuste arvu kasv on Sova sõnul tingitud ehitushindade langusest. Varakad inimesed, kes majandusbuumi ajal pidasid ehitamise alustamist mõttetuks, on nüüd leidnud, et on paras hetk tegutsema hakata ning ka ehitaja leidmisega ei tohiks praegu raskusi tekkida.

Arhitekt Ilmar Heinsoo ütles, et huvis eramute projekteerimise vastu mingit üldist tõusu küll ei ole. Pigem võib tema sõnul öelda, et osa büroosid, mis olid keskendunud vaid eramutele, on pidanud tellimuste vähesuse tõttu uksed sulgema.

Arhitekt Ra Luhtse väitis, et üldjuhul toimub büroodes praegu ümberhäälestumine. Suuri projekte enam eriti ei tule, mistõttu peavad arhitektid rohkem tegelema igasuguste väiksemate töödega nagu eramajad, verandad ja muu selline. Kokkuvõttes on aga tööd vähe.

Antud artikli täisteksti loe Postimehe paberversioonist. 

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles