Kütusemüüjad tõstsid bensiini hinda 25 senti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kütusevoolikud Royal Dutch Shelli bensiinijaamas Londonis.
Kütusevoolikud Royal Dutch Shelli bensiinijaamas Londonis. Foto: AFP / Scanpix

Suuremad kütuse jaemüüjad Statoil ja Neste tõstsid eile õhtul aktsiisitõusu katmiseks bensiini ning diislikütuse hinda vastavalt 25 senti ja 50 senti liitri kohta.


Olerex plaanib kütusehindu tõsta täna hommikupoole, lausus firma turundusjuht Antti Moppel.

Neste Eesti tegevjuhi Indrek Kaju sõnul on hinnatõus põhjustatud kütuseaktsiisi tõusust.
Käibemaksu tõusust tingituna tõstsid kütuse jaemüüjad hindu juba 1. juuli öösel.

Kokku on käibemaksu ning aktsiisitõus Kaju sõnul bensiini liitrihinnale lisanud 50 senti ning diislikütusele 75 senti. «Seda mis oodati, et maksutõus lisab bensiinihiinnale krooni, ei juhtunud, » tõdes Kaju.

Moppel lausus, et juuni lõpus nägi ettevõte ainsat võimalust hinnatõusu pehmendamiseks võimalikus sisseostuhindade languses. «Täna saame öelda, et viimastel päevadel on hinnad maailmaturul liikunud meile soodsas suunas, kus nafta odavnemine on viinud langusesse ka naftatoodete hinnad. See tähendab, et aktsiisitõus tõstab jaehindu oodatust tunduvalt vähem,» lausus Moppel.

Kaju sõnul ona maksutõusust tingitud kütuse kallinemine toimunud ning edasised hinnaliikumised tuginevad juba kütuse maailmaturu hinnaliikumistel.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles