Hinnad langesid juunis ligi protsendi

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Õhtuleht/Scanpix

Tarbijahinnaindeks langes juunis võrreldes eelmise aasta juuniga 0,9 protsenti ning jäi võrreldes maikuuga muutumatuks, teatab Statistikaamet.


Tarbijahinnaindeks oli jätkuvalt languses võrreldes eelmise aasta sama kuuga. Sealhulgas olid kaubad eelmise aasta juuniga võrreldes 3 protsenti odavamad ja teenused 3 protsenti kallimad.

Samas olid toidukaubad 0,5 protsenti ja tööstuskaubad 5 prostenti odavamad.
Kaupade ja teenuste administratiivselt reguleeritavad hinnad on eelmise aasta juuniga võrreldes tõusnud 4 protsenti ja mittereguleeritavad hinnad langenud 2,4 protsenti.

Eelmise aasta juuniga võrreldes mõjutasid indeksit enim kokku 17 protsenti kallinenud alkohoolsed joogid ja tubakatooted, 6,3 protsenti odavnenud toit ja 20,8 protsenti odavnenud mootorikütus. Toidu hinnalanguse mõjust ligi poole andsid 15,6 protsenti odavnenud piim ja piimatooted.

Juunis mõjutas tarbijahinnaindeksit eelmise kuuga võrreldes kõige rohkem mootorikütuse 6,5-protsendiline kallinemine ja toidu jätkuv odavnemine.

Maikuus tõusid tarbijahinnad eelmise aasta sama ajaga võrreldes 0,3 protsenti ning aprilliga võrreldes langesid 0,7 protsenti. 

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles