Liive: Narva tuulepark on ilmselt lähiaja viimane suur tuulepark

Liina Valdre
, reporter
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Energia esimees Sandor Liive tänasel Narva tuulepargi avamisel.
Eesti Energia esimees Sandor Liive tänasel Narva tuulepargi avamisel. Foto: Peeter Langovits

Eesti Energia juhatuse esimees Sandor Liive sõnul teeb täna avatud Narva tuulepargi eriliseks on asjaolu, et tõenäoliselt on tegu lähiaegade viimase suure tuulepargiga Eestis.

«Minule teadaolevalt ei ole Eestis täna mitte ühtki uut suurt tuuleparki ehituses. Põhjus selleks on lihtne - oleme jõudnud tuulikutele makstava toetuse piirini,» rääkis Liive pargi avamisel.

Liive sõnul on praegu hea mõelda sellele, et kui tulevikus on vaja toota täiendavalt taastuvenergiat, siis mil moel seda teha tuleks.

«Nii Balti kui ka Eesti elektrijaamas ning rajatavas Auvere elektrijaamas on võimalik kasutada suures osas biomassi. Tänastel turutingimustel on neis jaamades võimalik toota täiendavat taastuvenegiat märksa odavamalt kui tuulikutega,» rääkis ta.

«Kui pärast 2016. aastat on vaja taastuvenergia tootmismahtusid tõsta, siis ei tohi biomassi unustada,» rõhutas Liive.

Eesti Energia avas Narvas ainulaadse tuulepargi, mis on rajatud endisele põlevkivielektrijaama tuhaväljale. Balti elektrijaama tuhavälja kasutati põlevkivituha ladestamiseks 1987. aastani, nüüd võeti see kasutusele tuuleenergia tootmiseks.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles