Suurinvesteeringut Lätti ümbritseb saladuseloor

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Foto: Worldpress

Investeerimispankur Kalle Norbergi eestvedamisel osteti reedel Skandinaavia meediagrupilt Bonnier nende Läti ärid, kuid raha päritolu varjab saladuseloor, kuigi Äripäeva andmetel võis miljard kroonini ulatuva tehingu taga olla ka Skype'i eestlastest asutajaid.


Bonnieri teatel oli Läti suurima päevalehe Diena ja majanduslehe Dienas Bizness ostjaks Nedela S.A, mis kuulub endisele Diena juhatuse esimehele Aleksandrs Tralmaksile. Ostu finantseeris sajaprotsendiliselt LFS (Luxembourg Financial Services), mille asutaja ja suurosanik on Kalle Norberg.

Äripäeva hinnangul võib eestlaste (vahendatav) investeering Lätti küündida Dienale kuuluvat kinnisvara arvestades pea miljardi kroonini, mis on kõigi aegade suurim.

Investorite tausta Norberg ei avaldanud, põhjendades, et info avalikustamine jäi tehingu osapooltel kooskõlastamata ning see avaldatakse esmaspäeval. Norbergi sõnul on Bonnierile investorid teada ning varjata pole nad neid plaaninud. 

Küsimusele, kas investeeringus on ka Eesti raha, vastas Norberg: «Seda võib võtta kahtpidi. Nende hulgas võib olla Eesti passiga kodanikke, kuid nad võivad resideeruda mujal.» 


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles