Bonnier müüb Diena ja Dienas Biznessi Nedelale

BNS
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Läti juhtiv ajaleht Diena.
Läti juhtiv ajaleht Diena. Foto: www.diena.lv

Rootsi meediagrupp Bonnier Business Press müüb Läti meediagrupi Diena ja ärilehe Dienas Bizness firmale Nedela SA.


Vastav kokkulepe allkirjastati reedel Riias.

Tehingut nõustas Catella Corporate Finance.

Neimanise sõnul ei too omanikuvahetus kaasa muudatusi, seniste väljaannete ilmumine jätkub. Ta lisas, et tema ise peaks praegustel andmetel koha säilitama.

«Osanikevahetus tuli meile üllatusena,» sõnas ta.

Diena esindaja keeldus toimunut kommenteerimast, kuid lehe võrguväljaandes avaldatud infost nähtub, et Diena president Arvils Aseradens on otsustanud ka oma osa ettevõttest maha müüa.

Bonnier Business Pressi avalduses öeldi, et tehingu algatajaks oli Nedela SA.

«Nedela tegi hea pakkumise, mille me vastu võtsime. See võimaldab meil tugevdada Bonnier Business Pressi tegevust prioriteetsetel turgudel, milleks on Skandinaavia, Venemaa, Eesti, Leedu, Poola, Bulgaaria ja Sloveenia,» ütles Bonnier Business Pressi tegevdirektor Casten Almqvist.

Nedela tegevjuht Aleksandrs Tralmaks on endine Diena tegevdirektor. «Lähiajal nendes väljaandes mingeid suuremaid muudatusi kavas ei ole, kuna eelmine omanik on kohandanud organisatsiooni vastavalt praegustele majandusoludele,» ütles Tralmaks.

Ta lisas, et firma kavatseb investeerida kahe väljaande «internetivõimekuse arendamisse».

Nedela pressiesindaja Elija Krauze kinnitas, et tehinguga on rahul mõlemad pooled, kuid lepingu konfidentsiaalsuse tõttu ostusummat avalikustada ei saa. Ka tema sõnul on firmal kavas arendada internetiteenuseid ja kohaneda viimasel ajal maailmas väljakujunenud suundadega.

Krauze lubas, et lähiajal antakse ka teada, kes saab Aseradensi asemel Diena juhiks.

Avaldatud andmete põhjal on Tralmaks Nedela ainuomanik ning firmat rahastab Luxembourg Financial Services (LFS), mille asutajad ja omanikud on rühm rikkaid Eesti ärimehi.

LFS-i tegevjuht on üks asutajaist - Kalle Norberg.

Päevaleht Diena asutati 1990. aastal ja praeguseks on sellest saanud läti suurim meediagrupp, mis annab välja üleriigilisi ja piirkondlikke ajalehti, muu hulgas Läti suurimat päevalehte Diena, tasuta lehte 5 min, ajakirju ja raamatuid ning pakub ka trüki- ja kojukandeteenuseid.

Diena möödunud aasta konsolideeritud müügikäive oli 22,9 miljonit latti, mis on 2007. aastaga võrreldes 11 protsenti vähem, ning kandis 2007. aasta kasumi asemel 1,78 miljoni lati suurust kahjumit.

Dienas Bizness on Läti suurim ärileht, millel on kaks internetiportaali - db.lv and rus.db.lv. Firma korraldab ka konverentse ja annab välja käsiraamatuid. Dienas Biznessi möödunud aasta käive oli 4,19 miljonit latti, 4 protsenti rohkem kui 2007. aastal. Aasta lõpetati 6300 latise kahjumiga.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles