Töötukassa on kolme päevaga saanud 12 koondamishüvitise taotlust

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Eesti Töötukassa Viljandi osakond.
Eesti Töötukassa Viljandi osakond. Foto: Elmo Riig / Sakala

Töötukassa on alates 1. juulist, mil jõustus koondamist hõlbustav töölepinguseadus, saanud firmadel 12 taotlust koondamishüvitiste väljamaksmiseks, mis puudutavad kokku 25 inimest.

Kuus taotlust on töötukassasse jõudnud ID-kaardil põhineva e-teenuse ning kuus postiga. Neist kümme puudutavad igaüks üht inimest, üks kahte ning üks 13 inimest.

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles, otsuse hüvitise maksmise osas langetab töötukassa hiljemalt 14 päeva jooksul alates taotluse laekumisest.

Õigus saada kindlustushüvitist koondamise korral on töötajal või avalikul teenistujal, kelle töö- või teenistussuhe tööandjaga on kestnud vähemalt viis aastat.

1. juulist kehtima hakanud töölepinguseadus muudab koondamise firmade jaoks hõlpsamaks, sest nad ei pea enam seadusega ette nähtud koondamisrahasid pikaajalistele töötajatele täies mahus välja maksma vaid ainult osaliselt. Ülejäänud osa koondamishüvitisest tasub uue korra kohaselt töötukassa.

Töötukassa on varem pakkunud, et uue töölepinguseaduse mõju võib hakata välja paistma alles augustis.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles