Värskete porgandite kilohind küündib üle 100 krooni

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kimp porgandeid maksab turul 30 krooni, kilohind ületab aga 100 krooni piiri.
Kimp porgandeid maksab turul 30 krooni, kilohind ületab aga 100 krooni piiri. Foto: Mihkel Maripuu

Tallinnas keskturul müüakse Eestis kasvatatud värskeid porgandeid, mille kilohind küündib üle 100 krooni.

Inimesi, kes hinnalisi porgandeid ostavad, jagub, sest kilohinda müüjad välja ei pane. Mõnest porgandist köidetud kimpude all on silt 30 krooni. Kilo saamiseks tuleb kaalule panna aga neli-viis kimpu.

Sarnasel moel pakuvad müüjad ka marju. Näiteks isuäratavalt lõhnavate metsmaasikate juures on hinnaks märgitud 35 krooni. Lähemal uurimisel selgub, et selle raha eest saab marju vaid klaasitäie. Kilo läheks maksma kümme korda rohkem ehk 350 krooni.

Tarbijakaitseametile on probleem tuttav. Ameti tarbijapoliitika ja avalike suhete osakonna juhataja Hanna Turetski ütles, et suvisel aiasaaduste müümisel on ühikuhindade esitamine saanud peamiseks probleemiks. Kauba päritoluga seotud rikkumiste hulk on vähenenud.

Tarbijakaitse järgi peab müüja eelnevalt pakendatud kaupade puhul avaldama ka ühe kilogrammi või liitri hinna. Maitseroheline, mida turul kimpude kaupa müüakse, on erandiks.

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles