Oracle müügitulu kasvas aastaga 4 protsenti

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Oracle asutaja ja juht Larry Ellison.
Oracle asutaja ja juht Larry Ellison. Foto: Reuters / Scanpix

Oracle müügitulu kasvas maikuuga lõppenud majandusaastal aasta varasemaga võrreldes 4 protsenti 23,3 miljardi dollarini, sealjuures vähenedes viimases kvartalis  5 protsenti.


Ettevõtte tegevuskasum lõppenud majandusaastal oli 8,3 miljardit dollarit.

Tulu aktsia kohta teeniti 1,09 dollarit, mis on aasta varasemaga võrreldes 3 protsenti enam. Kui valuutakursside muutused välja jätta, teenis ettevõte aktsia kohta 1,2 dollarit, mis on 13 protsenti rohkem kui möödunud aastal.

Müügitulu uutest tarkvaralitsentsidest oli 7,1 ning tarkvaralitsentside uuendamistest ja teenustest 11,8 miljardit dollarit. Eelmise aastaga võrreldes on uute litsentside müük vähenenud 5 protsenti ning litsentside uuendamiste ja teenuste müük tõusnud 14 protsenti.

Majandusaasta neljandas kvartalis oli müügitulu oli 6,9 miljardit dollarit, mida on mullusest võrreldavast perioodist 5 protsenti vähem.

Puhaskasum oli 1,9 miljardit dollarit ning tulu ühe aktsia kohta teeniti 42 senti, mis oli 9 protsenti rohkem kui aasta tagasi. Arvesse võttes valuutakursi muutustest tulenevaid kohandusi, oli tulu aktsia kohta 38 senti, mis on 4 protsenti madalam aasta varasemast.

«Tänaste tulemuste põhjal võime kindlalt väita, et eelmise aasta oktoobrikuus turule toodud andmelao serverist, Exadata Database Machine, saab Oracle ajaloos kõige edukam uue toote turuletooomine,» ütles Oracle asutaja ja juht Larry Ellison.  

Kommentaarid
Copy

Märksõnad

Tagasi üles