Baltika müük vähenes juunis ligi kolmandiku

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Baltika kauplus.
Baltika kauplus. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Baltika juuni konsolideeritud müügitulu ulatus 64,1 miljoni kroonini, mis on 31 protsenti vähem kui eelmisel aastal samal ajal. Poolaasta kokkuvõttes vähenesid müügitulud mullusega võrreldes 21 protsenti.


Ettevõte teatas börsile, et jaemüük kahanes juunis 29 protsenti. Kui valuutakursside kõikumist mitte arvestada ehk püsivate valuutakursside korral vähenes jaemüük 21 protsenti.

Võrreldavate poodide müük kahanes mullu sama ajaga võrreldes 35 protsenti.

Kui eelmise aasta juunis oli ettevõtte hulgimüük 4,7 miljonit krooni, siis sel aastal 82 protsendi võrra vähem ehk 0,9 miljonit.Kesk-Euroopas vähenes jaemüük 11 protsenti, Baltikumis 27 protsenti ja Ida-Euroopas 34 protsenti.

Kuue kuu kokkuvõttes ulatusid Baltika grupi müügitulud 435 miljoni kroonini, vähenedes eelmise aasta sama perioodiga võrreldes 21 protsenti. Selajuures oli jaemüük kokku 401 miljonit krooni (-18 protsenti) ja hulgimüük 34 miljonit krooni (-45 protsenti).


Kommentaarid
Copy
Tagasi üles