Tarbijakaitse planeerib maasikareidi

Siiri Erala
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Maasikad turul.
Maasikad turul. Foto: Ants Liigus / Pärnu Postimees

Seoses kodumaiste marjade ja muude aiasaaduste valmimise ning turgudele jõudmisega plaanib tarbijakaitse hakata kontrollima nende päritolu.

Tarbijakaitseameti esindaja Hanna Turetski sõnul ei ole nad sel aastal veel maasikate päritolu kontrollinud, kuid see on plaanis. Kaupmehel peab marjade päritolu tõestamiseks olema saatedokument.

«Lubamatu on välja panna, et tegemist on Eesti maasikaga, kui tegelikkuses on tegemist Poola, Hispaania või muu päritolumaa maasikaga,» lausus ta.

Turetski lisas, et tegelikult kontrollib tarbijakaitse aiasaaduste päritolu pisteliselt kogu aasta jooksul ja üldiselt on olukord varasemate aastatega võrreldes paremaks läinud.

Peamiseks probleemiks on praegu hoopis ühikuhindade esitamine – kauba juures ei ole tihti märgitud kilogrammi hinda, vaid hoopis 100 grammi või karbi maksumus.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles