Liikluskindlustuseta sõidukite arv vähenes 23 000 võrra

Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Liikluskindlustuse vormistamine bensiinijaamas..
Liikluskindlustuse vormistamine bensiinijaamas.. Foto: Ain Protsin.

Liikluskindlustuslepinguta sõidukite arv on tänavuse aasta jooksul vähenenud 23 000 võrra, liikluskindlustuse fond (LKF) peab seda oma väljasaadetud meeldetuletuste teeneks.


LKF on eelmise aasta lõpust saatnud rohkem kui 30 000 meeldetuletust liikluskindlustuslepingu sõlmimiseks või andmete korrastamiseks liiklusregistris, ning juuli alguseks oli kolmveerandile teadetest ka reageeritud.

Neist üle poole on sõlminud puuduoleva liikluskindlustuse lepingu, ülejäänud on liiklusregistris oma sõiduki andmed korrastanud.

Meeldetuletusele mittereageerinud sõidukiomanikega üritab fond jätkuvalt ühendust saada. «Kindlustuslepingu sõlmimine või andmete korrastamine on kasulik eeskätt sõiduomanikule endale, sest liikluskindlustus kaitseb teda õnnetuse korral ootamatu rahalise nõude eest,» selgitas LKF-i teenindusjuht Lauri Potsepp. «Kindlustuseta sõiduki liikluskahju hüvitab küll Liikluskindlustuse Fond, kuid see summa nõutakse hiljem sisse hooletult sõidukiomanikult, kes jättis kindlustuslepingu sõlmimata. Sissenõutavad kindlustushüvitised võivad ulatuda miljonitesse kroonidesse.»

Samas lisandub igapäevaselt uusi liikluskindlustuslepinguta sõidukeid, nende hulgas on fondi teatel suhteliselt palju hooajaliselt kasutatavaid sõidukeid, nagu mootorrattad või haagised. On ka sõidukiomanikke, kes on jätnud liikluskindlustuslepingu sõlmimata teadmatusest.

Liiklusregistris tuleb registreerida sõidukid, mida kasutatakse teeliikluses. Kui sõidukit ajutiselt ei kasutata, siis on võimalik sõiduk ajutiselt registrist kustutada. Liikluskindlustuse seaduse kohaselt peab kõigi Eestis registreeritud sõidukite suhtes olema kehtiv liikluskindlustuse leping. Kui kindlustusleping on liiklusregistris oleva sõiduki suhtes kohustuslik, siis lepingu alusel väljastatavat tasulist kindlustuspoliisi on vaja üksnes liiklemiseks.

LKF teavitab sõidukiomanikku sõlmimata kindlustuslepingust. Kui sõidukiomanik sõlmib kindlustuslepingu või korrastab oma andmed autoregistrikeskuses kuu aja jooksul teate saamisest, siis kõrgendatud kindlustusmakse nõuet ei esitata. Vastasel juhul on õigus kindlustamata sõiduki omanikult välja nõuda kõrgendatud kindlustusmakse selle perioodi eest, mil sõiduk oli kindlustamata.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles