Töötukassale laekus eile kahelt firmalt taotlus koondamisrahade saamiseks

Urmas Seaver
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Töötukassa.
Töötukassa. Foto: Elmo Riig / Sakala

Koondamist hõlbustava töölepinguseaduse muudatuste jõustumise esimesel päeval laekus töötukassale kahe firma taotlus koondamisrahade saamiseks ning need laekusid ametisse läbi eile kasutusse võetud e-teenuse.

Töötukassa avalike suhete juht Erko Vanatalu ütles, et kahe taotluse osas pole veel mingit otsust langetatud, seetõttu ei saa ka öelda, millistelt firmadelt taotlused laekusid. Ta ei osanud ka öelda, kui suurt koondamist kahes taotluses ette nähti.

Vanatalu sõnul saab firma töötukassast hüvitist küsida ka ühe töötaja koondamise puhul. Ta märkis samas, et needki taotlejad pidid oma asju väga kiiresti korraldama, sest nii nagu viimased seadusemuudatused jõustusid alles hiljuti, said ka vajalikud taotluste vormid valmis alles juuni viimastel päevadel.

Vanatalu sõnul on vormide puudumise tõttu olnud firmadel keeruline ka oma pabereid varakult ette valmistada. Ta lisas, et täna võib lisaks eile käivitunud ID-kaardi põhisele taotlemisele laekuda täna taotlusi ka posti teel.

Samas ei pidanud ta siiski tõenäoliseks, et massiliselt firmasid oleks 1. juulit pikisilmi oodanud ja et nad tooksid kohe juuli esimestel päevadel sisse taotlused koondamisrahade saamiseks.

1. juulist kehtima hakanud töölepinguseadus muudab koondamise firmade jaoks hõlpsamaks, sest nad ei pea enam koondamisrahasid täies mahus hüvitama vaid ainult osaliselt, ülejäänud ning pikaajalisse töötaja puhul ka suurema osa koondamishüvitisest tasub uue korra kohaselt töötukassa.

Varem on spekuleeritud, et paljud firmad ootavad enne koondamiste tegemist ära töölepinguseaduse jõustumise.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles