Kohus keelas ajalehel Oma Saar oma nime kasutamise

Kaja Koovit
Copy
Juhime tähelepanu, et artikkel on rohkem kui viis aastat vana ning kuulub meie arhiivi. Ajakirjandusväljaanne ei uuenda arhiivide sisu, seega võib olla vajalik tutvuda ka uuemate allikatega.
Kohtuhaamer.
Kohtuhaamer. Foto: jupiterimages.com

Juuni lõpus tehtud kohtuotsuse kohaselt peab täisühing Oma Saar lõpetama ajalehe Oma Saar väljaandmise ja hoiduma edaspidi Oma Saare kaubamärgi kasutamisest ilma OÜ Saaremaa Raadio loata.


Pärnu maakohus rahuldas 30. juunil ajalehe Meie Maa väljaandja OÜ Saaremaa Raadio hagi TÜ Oma Saar vastu kaubamärgile Oma Saar kohta omandiõiguse tunnustamise osas, mis puudutab kaubamärgi kasutamist ajalehtedes, edastab meiemaa.ee.

1998. aasta septembris leppisid ajalehe Meie Maa väljaandja OÜ Saaremaa Raadio ja ajalehe Oma Saar väljaandja TÜ Oma Saar kokku, et Meie Maa omandab Oma Saare nime ja võtab enda kanda kohustused Oma Saare tellijate ees.

Aasta hiljem sõlmisid pooled ostu-müügilepingu, millega OÜ Saaremaa Raadio omandas 80 000 krooni eest ajalehe Oma Saar väljaandmise õiguse, nime ja tellijad.

Saaremaa Raadio kasutas ostetud kaubamärki heauskselt kuni 2006. aasta 17. augustini oma nädalalõpulisana, mil Oma Saar teatas, et hoopiski tema on kaubamärgi omanik ning keelas Saaremaa Raadiol selle kasutamise 1. septembrist 2006. (Sama aasta detsembri algusest alustas ilmumist ajaleht Oma Saar praegusel kujul - toim.MM)

Avaldust põhjendas Oma Saar kaubamärgiseadusega, mille kohaselt võib kaubamärgi omanik litsentsilepingu alusel anda kaubamärgi kasutamise õiguse teisele isikule.

2006. aasta oktoobris esitas OÜ Saaremaa Raadio Pärnu maakohtusse hagi TÜ Oma Saar vastu kaubamärgi omandi tunnustamise nõudes.

Kommentaarid
Copy
Tagasi üles